DJI 0208

Architectuur moet aandacht hebben voor toekomstige generaties.

In een glazen bol kunnen we niet kijken. Wat mensen over tien, twintig of dertig jaar zullen verwachten van een gebouw, moet nog blijken.
Maar de gebouwen die nu gerealiseerd worden, moeten en kunnen wél anticiperen wat betreft duurzaamheid. De uitdaging is een geslaagd huwelijk zoeken tussen bouwtechnische, economische, biologische en esthetische waarden.

Msdhl new2

Onze tijden brengen inzichten en opportuniteiten met zich mee voor de toekomst.

Wij willen oplossingen bieden die de levenskwaliteit van onze huizen en steden verbeterd : Meer groen in de steden om het koel te houden en aangenamer te maken, huizen verbouwen met zo weinig mogelijk ingrepen dat we bewuster omgaan met grondstoffen, bewuster omgaan met wat al mooi is en wat niet.

In het duurzaamheids-verhaal is "schoonheid" géén waardeloos gegeven. Integendeel: mooie dingen worden geapprecieerd, gekoesterd en gaan dus langer mee in de tijd. Meer nog: mooie dingen maken mensen gelukkig. Zelf al zijn ze daarvan niet helemaal bewust. Een mooi gebouw maakt dat je ergens thuis komt, het bezorgt de mensen een gevoel van welzijn. Schoonheid kunnen we niet in normen en waarden gieten omdat deze moeilijk te definieëren zijn.

Wij als ontwerpers stellen altijd dezelfde vraag voor onze klanten en onze omgeving : Hoe kunnen we een bepaalde ruimte bevorderlijk maken voor ons welzijn? Zowel individueel als maatschappelijk!

onze werkwijze
 • Kiezen uit
  transparante
  diensten

  Bij Imaginn bepaalt u zelf hoe we u bijstaan om het potentieel van uw woning te realiseren. Misschien hebt u voldoende aan een schets of misschien hebt u meer aan een volwaardige visualisatie of een plan van aanpak.

 • Op maat van
  ieders budget

  Imaginn werkt met evenveel passie aan een enkele schets voor een bescheiden gesloten bebouwing als aan een plan van aanpak voor een totaalproject.

 • Ervaring en
  technische baggage

  Om uw droomwoning te visualiseren kan u bij Imaginn rekenen op de expertise van een architect die meteen de impact van uw wensen kan kaderen. Zo kan u naast het mooie plaatje vooral de haalbaarheid van uw wensen inschatten.

 • duurzame
  architectuur

  Imaginn vertaalt duurzaam wonen naar een doorgedreven integratie, duurzame esthetiek, energieverbruik volgens de laatste normen en een economisch haalbare cradle-to-cradle filosofie.